Ce este vPopulus

Spotul Oficial vPopulus

 

vPopulus – un joc în care românii pot face diferenţa

vPopulus este un joc de strategie MMO (massively multiplayer online), care poate fi jucat în browserul de internet (fie Google Chrome, Firefox, Internet Explorer etc), fără a instala nimic pe calculator. Jocul este dezvoltat ca fiind un simulator social, politic, economic şi militar. În joc poţi deveni un antreprenor de succes, politician(chiar şi preşedintele propriei tale țări) , jurnalist de renume internaţional sau un soldat de temut pe câmpurile de luptă, sau , de ce nu, toate la un loc. vPopulus este un joc oarecum unic deoarece oferă posibilităţi nelimitate prin intermediul imaginaţiei comunităţii de jucători. Astfel au apărut numeroase situri, forumuri, chaturi si alte proiecte  independente de situl oficial.

Pentru a vă da seama cât de complex şi fascinant este acest joc vă oferim o scurtă descriere a modulelor jocului in speranţa că ni vă veţi alătura.

Dacă aveţi intrebari legate de joc intraţi pe mine aici cu un simplu mesaj și vă voi ajuta:

nm

Overeem Ali – președinte al vRomâniei

Modulul politic

În vPopulus jucătorii sunt cetăţenii unei ţări, ei fiind liberi şi egali între ei, asta însemnând că oricine işi poate crea un partid, candida la alegerile pentru Congres sau chiar la funcţia de preşedinte al ţării. Desigur, ca şi în realitate, pentru a avea succes în politică trebuie să te faci cunoscut prin intermediul presei, să prezinţi planurile tale populaţiei.

Pe data de 15 în fiecare lună au loc alegeri pentru un nou preşedinte de partid, care are responsabilitatea de a conduce politica internă a partidului, de a nominaliza candidaţii la congres și pentru preşedinte.

Alegerile pentru congres au loc pe data de 25 a fiecărei luni. Între zilele 16-23 toţi membrii de level mai mare de 9 işi pot depune candidatura urmând ca pe data de 24 preşedintele partidului să aleagă candidaţii oficiali. Odată ales congressman un cetăţean poate vota legi, taxe, declaraţii de război, tratate de pace sau demiterea preşedintelui.

Alegerile prezidenţiale au loc pe data de 5. Doar un candidat pentru fiecare partid poate încerca să ajungă președinte. Preşedintele este cel care ţine ţara în spate, cel care reprezintă ţara în toată lumea. El este singurul care are puterea de a declara război sau de a propune pace, dar numai cu acordul congresului.

Ai visat să-ți conduci țara? ÎNCEARCĂ ACUM!

Modulul economic

Pe plan economic fiecare cetăţean are o şansă să se afirme. Primul pas în economie îl faci chiar de la intrarea în joc atunci când te angajezi la o firmă.  Poţi face asta accesând “Jobs” din meniul “Market”. Munca la o firmă este foarte uşoară, tot ce trebuie să faci este să apeşi în fiecare zi butonul “Work”. Muncind vei fi plătit în moneda naţională (RON). Dacă munceşti 30 de zile fără întrerupere vei primi medalia de “Hard worker” şi 5 Gold (moneda de referinţă).

Un lucru interesant în modulul economic este piaţa monetară. Pe piaţa monetară poţi să vinzi/cumperi moneda în schimbul altei monede (de obicei se lucrează cu moneda de referinţă – Gold) . Fiindcă economia din vPopulus este foarte asemănătoare cu cea reală şi aici se poate face speculă monetară, aducând câştiguri foarte mari uneori.

Însă cel mai interesant aspect al economiei din vPopulus îl reprezintă firmele. O firmă poate fi înfiinţată sau cumpărată de pe piaţa firmelor, dar înainte de acest lucru trebuie să înființezi o organizație. Munca de manager nu este una uşoară, el trebuind să se ocupe de angajare, de materialele prime (în cazul firmelor de manufacturing/constructions/land) și bineînţeles de vânzări astfel încât la sfârşitul zilei să aibă profit, cât de mic ar fi el. De asemenea el trebuie să ţină cont de taxe : TVA și taxa pe profit. De asemenea, o firmă poate să facă şi export în alte ţări cu ajutorul unei licenţe, dar trebuie sa plătească o taxă specială numită “Taxa pe export”. Cu timpul managerul poate îmbunătăţi calitatea produselor fabricate făcând “upgrade” la firmă. De obicei o firmă care produce produse de calitate superioară are profit mai mare.

Te-ai visat un manager de succes? 

Modulul de război

Modulul de război este cel mai interesant pentru majoritatea jucătorilor. vPopulus nu este un loc unde domină numai pacea, războaie vechi de un an fiind deschise şi acum. În fiecare săptămână apar noi conflicte din diverse motive : cucerirea de regiuni cu resurse importante de fier, grâu, petrol sau lemne , pedepsirea unei ţări care a avut război cu o ţară “prietenă”, sau pur şi simplu pentru că unii vor să arate că sunt mai puternici.

Un război trebuie declarat de către preşedinte şi aprobat de congres. Odată declarat războiul ţările pot să atace regiunile ţării adverse, cetăţenii respectivelor ţări luptând pentru a apăra/cuceri până când guvernele celor două ţări ajung la o înţelegere sau până când o ţară e cucerită. Când o ţară atacă altă ţară, ţara atacatoare trebuie să dărâme “zidul” care protejează acea regiune, ţara care se apară trebuind să menţină zidul peste zona de securizare la sfârşitul celor 24 de ore.

Cei mai mulţi jucători profită de războaie pentru a urca în rang militar ajutând astfel şi pe posesorii de firme de arme. Luptând poţi creşte în level mai repede având în vedere că un fight iţi dă 1 punct de experienţă. Pentru a lupta cât mai eficient, fiecare ţară are formată o armată. Ca membru al armatei lucrezi la firmele unităţii, primeşti în fiecare zi un număr de arme si lupţi unde ţi se ordonă purtând uniforma unităţii. Dintre unităţile militare amintim : Armata Română și vNemesis.  De asemenea, fiecare ţară are “tancuri”. Tancurile sunt jucătorii care dau damage foarte mare luptând de mai multe ori decât un soldat normal, fiind sprijinite material de obicei de guvernul ţării. De asemenea dezvoltatorii sitului lucreaza la implementarea unui sistem player vs player.

Ţi-ar place să ai lumea la picioare?

Situaţia lumii actuale

În vPopulus toate evenimentele sunt consecinţe a celor petrecute în trecut (chiar și de la începutul jocului). Ca să îşi poată apăra interesele, aproape fiecare ţară din vPopulus face parte dintr-o alianţă. La momentul actual sunt 2 mari alianţe în joc : Treaty for Expansion, Security, and Logistical Aid (TESLA) si Polonia (cu aliatele sale).

România la momentul actual nu face parte din nicio alianță. La începutul jocului aceasta a făcut parte din I.D.E.A, unde mai făcea partea Serbia și mai câteva țări (dar de care nu-mi aduc aminte acum, iar articolul nu-l găsesc).

De ce România nu face parte momentan din nicio alianță? Primul lucru pentru ași putea recupera regiunile core, iar al doilea lucru Serbia a votat împotrivă (deoarece în primele 3 luni ne-au ajutat să ne protejăm regiunile în fața Ungariei, iar acum vor gold pe ele) și trei, așteptăm să vedem cine e cu noi să nu se repete istoria cu Serbia.

După primele 3 luni de joc, foarte mulți români au renunțat la joc, printre care și eu. Pe toată această perioadă, România a fost ștearsă aproape în întregime, rămânând doar cu Banat.

Am revenit în acest joc în urmă cu aproximativ 2 luni, de atunci am pus tot goldul meu la dispoziție și am recuperat regiunile luate de Ungaria (Maramureș, Transilvania și Dobrogea) și de Polonia (Moldova).

La momentul actual Serbia desfășoară o campanie de opoziție de redare a regiunilor Oltenia, dar mai ales a Munteniei.

SUA și Canada sunt în training war.

Italia și-a menținut regiunile core și mai sunt câteva țări în această situație.

Australia, Grecia și China sunt în plină dezvoltare.

Europa
europa

America

america

Vrei să lupţi împotriva asupritorilor?

Situaţia vRomâniei

vRomânia a trecut prin numeroase transformări de la începutul jocului. În primele 3 luni, vRomânia era una din cele mai mari puteri din joc. După un lanţ de evenimente nefericite (printre care o mărire a populaţiei vPoloniei cu 200 de jucători și ajutorul lor dat vUngariei) eRomânia a ajuns să rămână fără graniţele originale.

După ce am pierdut toate acele teritorii economia eRomâniei a avut un colaps, însă cu ajutorul oamenilor competenţi ce au revenit în joc și la conducerea ţării ne redresăm uşor-uşor. Dacă reuşim să aducem mai mulţi jucători în joc vom reuşi să redevenim marea putere economică de altă dată.

Din punct de vedere al armatei, vRomânia nu stă destul de bine, însă suntem inferiori Ungariei și Serbiei la damage-ul dat de cetăţeni.  Chiar în aceste momente vSerbia ne blochează regiunea Muntenia (ce deține resursa High Grain) și aderarea la alianță tot din același motiv și poate vom fi atacați iarăși de vUngaria, deoarece ne-am recuperat prea multe regiuni!

Hai să ne apărăm ţara! 

Jocul propriu-zis nu consumă mai mult de 10 minute/zi, însă partea frumoasă a jocului se găseşte pe siturile, forumurile și chaturile dezvoltate de comunitatea de jucători. Aici poţi discuta cu ceilalţi jucători, poţi impărtăşi părerile legate de joc şi nu numai şi te poţi distra împreună cu prietenii făcuţi în vPopulus.

vPopulus este şi o “reţea socială”, facilitând legarea de prietenii online. Poţi interacţiona cu ceilalţi jucători prin intermediul articolelor din propriul ziar, prin “shout” (un fel de mesaj ca pe twitter) sau prin PM.

Hai să te distrezi alături de noi! 

Pe scurt, vPopulus este un joc foarte complex, care oferă fiecărui jucător posibilitatea de a-şi alege o carieră, posibilitatea de a-şi reprezenta ţara într-o lume mereu schimbătoare.

Momentan nu există posibilitatea de a juca jocul în limba română, fiind implementate doar versiunile în Engleză, Italiană, Chineză, Poloneză, Sărbă și Portugheză.

Hai vino alături de noi şi nu vei regreta!

Lasă un comentariu

Link-uri importante
Parteneri:
Bloguri, Bloggeri si Cititori